O blogu

Blog Između korica nastao je ne baš tako davne 2015. godine, u jeku mojih studija Srbistike. Povod za njegovo pokretanje bila je želja da pišem o jednoj od svojih najvećih ljubavi - književnosti, i to slobodno, nesputana okovima naučnog stila i unapred zadatih tema, u čemu sam, obasuta ispitnim i predispitnim obavezama, počela polako da gubim dodir sa onim što me je za književnost i filologiju uopšte isprva i vezalo, a potom i motivisalo da im se i svojim pozivom posvetim.

Čitanje je od malih nogu za mene predstavljalo jednu od glavnih preokupacija. Mogućnost da se izgubim u svetovima sakrivenim između korica, da upoznam neke nove ličnosti, pratim njihove sudbine i događaje kakve do tada nisam imala prilike da iskusim, bili oni prijatni ili neprijatni, za mene nije bila samo izvor zabave već i način učenja o životu i ljudima. Upravo to i jeste jedan od glavnih principa kojima se vodim, bilo da stojim pred učenicima, uvodeći ih u svet pisane reči i pomažući im da se snađu u lavirintu maternjeg jezika, bilo da sedim za svojim radnim stolom, ispred laptopa, pišući o nekim zanimljivim delima koja sam skoro pročitala.

Svojim blogom želela bih da skrenem pažnju na neka književna dela koja smatram vrednim i zanimljivim, kao i na pojedine aspekte sveta književnosti koji bi mogli da dokažu da cilj čitanja nije puko dešifrovanje mrtvih slova na papiru i mozganje o tome šta je pisac hteo da kaže, čiji je jedini rezultat ocena u školskom dnevniku ili mogućnost hvalisanja time kako mnogo čitamo. Ukoliko u tom procesu makar jednu osobu budem inspirisala da svoj život oplemeni umetnošću, smatraću njegovu svrhu ispunjenom. U ovo vreme i u ovakvom društvu - malo li je?!

Autor bloga:
Jovana P.
Kontakt adresa: izmedjukorica@gmail.com
Instagram: @izmedju_korica 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Poniženi i uvređeni (Fjodor Dostojevski)

Milan Kundera - Šala

Fjodor Dostojevski - Idiot